KAYSERİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İŞYERİ SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ

KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE GÖREVLİ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARINA MESLEKİ BİLGİ VE BECERİLERİNİ GELİŞTİRMEYE YÖNELİK EĞİTİMLER DÜZENLENDİ

Kayseri  Milli  Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren   tüm kurumlarında    çalışma ve  eğitim  ortamlarının  sağlık ve güvenlik şartlarının  iyileştirilmesi  , iş kazalarının önlenmesi ve süreç  yönetimi  , yangın ,deprem  vb. acil durum  eylem  planlarının hazırlanması  ve acil durum  ekiplerinin yeterliğinin ve etkinliğinin artırılmasına yönelik  “6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği  Kanunu” kapsamında   yapılacak çalışmalarda etkin  görev alan Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü   İşyeri  Sağlık ve Güvenlik Biriminde  görev  yapan     İlçe İSG Büro Yöneticileri ,İş Güvenliği Uzmanları ve Periyodik Kontrol Uzmanlarından   oluşan 24 kişilik ekibin  “Mesleki Bilgi ve Becerilerini”  geliştirmeyi amaçlayan  mevzuat ve teknik konuları içiren  eğitimler   (02/03/08/09/15/16) – Ocak - 2018 tarihlerinde Merkez Endüstri Meslek Lisesi toplantı salonunda  alanında  uzman  eğitmenler tarafından sunum yapılarak  gerçekleştirildi.  
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE GÖREVLİ İŞ GÜVENLİĞİ  UZMANLARINA  MESLEKİ BİLGİ VE BECERİLERİNİ  GELİŞTİRMEYE YÖNELİK EĞİTİMLER  DÜZENLENDİ

Eğitimlerin   2 Ocak Salı günü başlayan ilk  gün oturumunda  ,  Kayseri İl İSGB  Koordinatörü Habib BAŞKAN  ; Eğitimlerin amaçlarını ve kapsamını   içeren açılış konuşmasının ardından ,  “ İş Güvenliği Uzmanlarının Görev Yetki ve Sorumluluklarını “ içeren sunumlarını yapmışlardır.

 İSG Uzmanları  Hacı Ömer  KARAMAN  ve İbrahim BOZOK  tarafından ” Elektrik İç Tesisleri Yönetmeliği” kapsamında  Elektrik kaynaklı tehlikeler ve alınması gereken önlemler  ,  elektrik tesisatlarının periyodik kontrol ve bakım süreçlerini  içeren  sunumları ile devam edilmiştir. 

3 Ocak Çarşamba  günü başlayan oturumda;  İSG  Uzmanı  Yılmaz YILDIRIM  tarafından “İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik  Şartları Yönetmeliği” kapsamında  iş ekipmanlarının standartları , kullanma talimatları , periyodik kontrol ve bakımlarını içeren sunumlarını yapmışlardır.  

 İSG Uzmanı  Ali GÖRÜCÜ  tarafından “Binaların Yangından  Korunması  Hakkındaki Yönetmelik “ kapsamında  iş yerlerinde yangından korunma ve  önleme amaçlı  alınması gereken tedbirler , yangın söndürme ekipmanlarının standartları ve yangın sonrası  tahliye planlarını içeren sunumları ile devam edilmiştir.

 8 Ocak Pazartesi  oturumunda  İSG Uzmanı   Vedat VERGİLİ  tarafından” İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği “kapsamında risk değerlendirmesinin amaçları ,  hazırlanması ve iyileştirme  sürecini  içeren sunumunu yapmışlardır.

İSG Uzmanı  Özgür TEKYÜREK tarafından “ İş Yerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik “ kapsamında   kurumlarda oluşabilecek acil durumların tespit edilmesi , acil durum  eylem planlarının hazırlanması , acil durum ekiplerinin oluşturulması ve eğitimleri , acil durum tatbikatlarının hazırlanması ve uygulanması sürecini içeren  sunumları ile devam edilmişitir.

9 Ocak Salı oturumunda   İSG Uzmanı  Ali YILMAZ  tarafından “Eğitim Yapıları Asgari Tasarım Standartları  Kılavuzu 2015”  kapsamında  eğitim kurumlarının bina ve eklentilerinde bulunan bölüm ve işliklerinin olması gereken standartlarını  içeren sunumlarını yapmışlardır.

İSG Uzmanı  Şerife KAMAN  tarafından “Alt İşverenlik Yönetmeliği “ kapsamında  alt işveren ve üst işveren yetki ve sorumluluklarını,  “Sağlık ve Güvenlik İşaretleri Yönetmeliği” kapsamında  iş yerlerinde olması gereken sağlık ve güvenlik işaretlerinin standartları ve  kullanım amaçlarını içeren sunumları ile devam edilmiştir.

15 Ocak Pazartesi oturumunda  İSG Uzmanı  Muzaffer ÖZGÜN  tarafından “Kimyasal Maddelerle Çalışmalarda Sağlık Ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik “kapsamında okullarda fen laboratuvarlarında bulunan kimyasalların saklama koşulları  ve kullanımında alınması gereken önlemler ile kullanılan temizlik kimyasallarının saklama koşulları ve kullanım şartlarını içeren sunumlarını yapmışlardır.

Ardından  İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli  Şef  Kadir KURBAY  tarafından Doküman Yönetim Sistemi    (DYS) kullanımı hakkında  uygulamalı eğitim verildi. 

 

 16 Ocak Salı oturumunda  Kayseri Sosyal Güvenlik Kurumun ‘ da görevli   SGK  uzmanı tarafından  İş Kazası   sonrasında kurumların ve yöneticilerin yapması gereken    iş ve işlemler ile sorumluluklarını  içeren  sunum yapmışlardır.

  Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü kurum avukatı  tarafından  iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yaşanan sıkıntılar da oluşacak yasal yükümlülükler  hakkında bilgi verildi.

 İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sezai ÇAMDALI’nın    , Öğrencilerimizin  ve tüm çalışanların daha sağlıklı ve güvenli  bir şekilde  eğitim ve öğretim faaliyetlerini  sürdürmelerinde   İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmalarının  önemini   belirten konuşmalarının .   ardından  ” Yönetim Becerileri Geliştirme  ve Liderlik “ üzerine verdikleri eğitim ile toplam  altı gün süren eğitim süreci son bulmuştur.

 İş Güvenliği Uzmanlarına yönelik düzenlenen eğitimin planlanmasında ve uygulanmasında katkısı bulunan  başta  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sezai ÇAMDALI ’na,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü İSGB il Koordinatörü Habib BAŞKAN’a ,eğitimcilere ve katılımcı İş Sağlığı Güvenliği Uzmanlarımıza çok teşekkür ederiz.

23-01-201823-01-201823-01-201823-01-201823-01-201823-01-2018

Gültepe Mh Talas Bulvarı No 1/B Melikgazi KAYSERİ - 0 352 330 11 25 Pbx

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.